הבסיס להתנהלות כלכלית נכונה טמון בהכרה במציאות. על כל סטודנט לדעת מראש את ההוצאות הצפויות לו במהלך שנת הלימודים, וחשוב לעשות זאת שעה קודם בכדי לחסוך ולהיערך לשנה הכלכלית המאתגרת מראש. סטודנטים שיקדימו תרופה למכה יגלו שכך הם יכולים להתרכז בלימודיהם ביתר קלות, בגלל שנערכו מראש, לא התעסקו בצרות כלכליות ונתנו שקט לנפשם, שדרוש כל כך לשנת לימודים מוצלחת.
כדי ליצור שקט נפשי שכזה יש להכין רשימה ובה תזרים ההוצאות הצפויות שכולל את כל הפרטים הנדרשים: החל מהחשבון הסלולרי, עבור דרך הוצאות צפויות על מזון, על ביטוח לאומי ועל שכד דירה, רכישת בגדים וכספים שמוציאים על בילויים, וכלה בכל הוצאות הבית או הדירה השכורה (הוצאות סטודנטים על ארנונה, חשמל ותקשורת נאמדות על פי רוב ב 500 ₪ לחודש). מבעוד מועד יש לברר עם ההורים באיזה חלק מההוצאות, אם בכלל, הם ישתתפו, ולבסוף להגיע לתוצאה מדויקת ככל הניתן המשקפת את הצפי הכלכלי – הכנסות מול הוצאות.
אם סיימתם חלק זה בהצלחה, אתם בדרך הנכונה, אך האתגר האמיתי עוד לפניכם, שכן סטודנטים רבים מגלים שהקושי האמיתי טמון בקבלת העובדות הפיננסיות כהווייתן. כעת, כשהמציאות הכלכלית נגלית לעיניכם, עליכם להתנהג בהתאם ולצמצם את פעילותכם הכלכלית בהתאמה מלאה לרשימה שהכנתם בכדי לעבור את שנת הלימודים בראש שקט.
סטודנטים רבים כבר הוכיחו שהם יכולים לחסוך גם לטיולים וחופשות מאווררות. אם ניקח בחשבון שמדובר באלפי שקלים, ולעיתים אף יותר מכך, נבין שלחסוך למחיה חודשית היא משימה מאתגרת, אך אפשרית בהחלט גם כשאתה סטודנט.
סטודנטים והוריהם שמרגישים כי הם זקוקים לידע נוסף ומעשיר להתארגנות נכונה לקראת שנת הלימודים, מוזמנים ללחוץ על הקישור הזה.