ישנן סיבות רבות להפריד בין החשבונות אך אחת העיקרית שבהן היא שבאמצעות שיטת 'הפרד ומשול', ניתן לשפר באופן ניכר את ההתנהלות הכלכלית במשפחה ובעסק. יש להבין כי לניהול חשבון המשפחה מאפיינים רבים של ניהול חשבון עסקי: הוצאות והכנסות, השקעות, תכנון לזמן ארוך כמו פנסיה, חיסכון ללימודים, רכישת דיור, ניהול משאבי אנוש, ניהול סיכונים, יעדים כלכליים ועוד. זו הסיבה בגללה הכלים של העולם העסקי מביאים תועלת גם בכלכלת המשפחה. להלן כמה טיפים על איך ולמה כדאי לשמור על הפרדה בין החשבונות העסקיים למשפחתיים:
עושים סדר:
ערבוב החשבונות העסקיים והמשפחתיים מקשים על מציאת נתונים כשאתם, בעלי העסקים, צריכים למצוא אותם במהירות. כל בעל עסק מנוסה יודע שלפעמים הכרחי למצוא דוחות ונתונים הקשורים לעסק בקלות, במהירות ובזמן. הפרדה בין החשבונות תסייע בכך.
פתחו חשבון עובר ושב נפרד:
חשוב ביותר שלעסק שלכם יהיה חשבון עסקי משלו וכדאי שתעשו זאת בסניף בנק הקרוב אליכם או בסניף אחר שנוח לכם לעבוד איתו. מומלץ שתעשו זאת אחרי שבדקתם אילו בנקים מציעים הטבות טובות יותר, ובמיוחד בררו את הריבית שהבנקים השונים מחילים על החשבון העסקי שלכם. אחד הדברים המרכזיים שמס הכנסה יבחן בבואו לקבוע אם העסק שלכם לגיטימי או לא, היא אם לעסק יש חשבון בנק המשמש למטרה עסקית גרידא.
השתמשו במערכות הנהלת חשבונות נפרדת:
כדאי שתשתמשו במערכות חשבונאיות נפרדות לניהול ופיקוח על הכספים העסקיים והמשפחתיים. לדוגמה, אם אתם משתמשים בתוכנה X עבור העסק, כדאי לשקול שימוש בתוכנה Y עבור החשבון המשפחתי. באמצעות שתי מערכות שונות תוכלו לשפר ולארגן כלכלית את העסק ביתר קלות, ותזכו לניטור כספים ברור יותר. הסיבה לכך היא כי בסוף השנה, ההכנסות וההוצאות של העסק תופענה במקום אחד, והתוצאה היא שמירה ותיוק מסמכים פיננסיים באופן ברור וקל. שמירה על סדר והפרדה שכאלה לאורך כל השנה יעילה משמעותית מניסיון לעשות זאת בלחץ בחודש מרץ או בתחילת אפריל כשהעסק נדרש לכך. אם תחכו עד הרגע האחרון, יש גם סיכוי טוב לשגיאות ואי דיוקים שיכולים לפגוע ביכולתכם לאמוד את הרווח מול ההפסד.
וודאו שברשותכם כרטיס אשראי עסקי שנועד לעסק:
שימוש בכרטיס אשראי עבור העסק בלבד יקל על כל בעל עסק לעקוב אחרי ההוצאות שלו. הבנק שלכם הוא מקום טוב לבקש כרטיס אשראי שכזה. כרטיס אשראי נפרד שמנוכה מחשבון עסקי נפרד, יסייע מאוד בניהול פיננסי בריא של העסק, ויעזור לכם לתעד את התנועות העסקיות במשרדי מס הכנסה, אם וכאשר תוזמנו לשם בירורים כאלה ואחרים.
ביבליוגרפיה:
http://www.wahm.com/articles/how-to-keep-your-family-finances-separate-from-your-business-ones.html)
http://www.mati-netanya.org.il/?categoryId=15250&itemId=25900